Ο Μπακαλόγατος

Μια αυθεντική ελληνική γωνιά με άρωμα... από την Κάσο -λόγω καταγωγής-, στον κεντρικότερο δρόμο της Κυψέλης, εγγυάται γευστικά ταξίδια χωρίς επιστροφή!

Μολονότι βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας διατηρεί την παράδοση της Κάσου ζωντανή με τις παραδοσιακές σπεσιαλιτέ της, που κοσμούν το μενού του.

Ντολμαδάκια, μακαρούνες με σιτάκα (κρεμώδες τυρί) και κρεμμύδι τσίκνωμα (σωταρισμένο), μεζέδες θαλασσινών, μοσχαράκι κοκκινιστό, γιουβέτσι με γαρίδες είναι μονάχα λίγες από τις επιλογές σου.

Θα το ξεχωρίσεις για τα ελληνικά προϊόντα με ονομασία προέλευσης που χρησιμοποιούνται στις νοστιμιές του Γιώργου, ο οποίος έχει τα ηνία της κουζίνας.

Το περιβάλλον είναι μοντέρνο, με λευκά χρώματα και λεπτομέρειες που παραπέμπουν σε παλιό μπακάλικο.

Στα δύο επίπεδα και στα τραπεζάκια έξω στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη θα νιώσεις παρεΐστικα -κι αυτός είναι ο στόχος! Όλα τα πιάτα μπορείς να τα συνοδέψεις με 7 διαφορετικά είδη καλού χύμα κρασιού από όλη την Ελλάδα, αλλά και με 10 τσίπουρα παραδοσιακής απόσταξης.

Tip: Τα ντολμαδάκια μινιατούρες είναι must! Φτιάχνονται από μοσχαρίσιο κιμά τυλιγμένο σε αμπελόφυλλα και περιχύνονται με καλό μυρωδάτο αιγοπρόβειο βούτυρο.

Φωκίωνος Νέγρη 72, Κυψέλη
 


Νέγρη Φωκίωνος 64-78, Αθήνα 113 61, Ελλάδα